Menu Close

Nuo 2018 m. sausio 1 d. ugdymo įstaigose įsigalioja naujos vaikų maitinime rekomenduojamos paros maistinių medžiagų normos. Tai patvirtinta Lietuvos sveikatos apsaugos ministro pasirašytu teisės aktu.

Atsižvelgta į patiekalų įvairumą, sezoniškumą, vitaminų, cukraus, druskos ir skaidulinių medžiagų bendrą kiekį, kuris taip pat numatytas šiame teisės akte. Siekiama, kad ant vaikų stalo būtų mažiau tuščių kalorijų, bet daugiau kokybiškesnio ir sveikatai palankesnio maisto: daugiau daržovių, vaisių, viso grūdo produktų su kuriais gaunama ne tik skaidulinių medžiagų, bet ir kitų vertingų maistinių medžiagų – vitaminų, mineralinių medžiagų, ilgiau išlieka sotumo jausmas, geriau funkcionuoja virškinimo sistema.

  Komentaras: VšĮ „Sveikatai palankus“ direktorė, sveikatai palankios mitybos ir gyvenimo būdo propaguotoja, maisto technologė ir mitybos specialistė, sveikatai palankaus vaikų maitinimo iniciatorė Raminta Bogušienė – „21 a. vaikai serga ne nuo bado, o nuo menkaverčio maisto ir jo pertekliaus, kuris vaiko organizme sukelia uždegiminius procesus, kurie ilgainiui pereina į sveikatos sutrikimus (nutukimas, dantų gedimai, alerginės reakcijos ir t.t.). VšĮ „Sveikatai palankus“ direktorė, maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė įsitikinusi – laikas priimti svarbius sprendimus, kad sveikatai palankus maistas taptų kiekvieno žmogaus, kiekvieno vaiko, kiekvienos šeimos kasdienybe.“

Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos visų amžiaus grupių ugdytiniai dalyvauja iniciatyvoje „Sveikatai palankus“, džiaugiasi besikeičiančiu meniu, nes čia dirbantiems rūpi mūsų vaikų sveikata. Sudaromos sąlygos ir galimybė rinktis sveikatai palankesnę mitybą, formuoti mitybos įgūdžius ne tik mokykloje, bet ir namuose.

Informacija parengta vadovaujantis Lietuvos Respublikos SAM teisės aktu, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos direktorės įsakymu.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Birutė Grevienė

2018 m. sausio 11 d.

Posted in Naujienos
Skip to content